У Сумах знову можуть бути проблеми з гарячою водою

07.10.2020

У той час як жителі Курського мікрорайону вперше за півроку отримали, нарешті, гарячу воду, в інших сумчан вона може незабаром зникнути.

Йдеться про багатоповерхівки з вбудованими швидкісними водонагрівачами (бойлерами). Таких будинків у Сумах на сьогодні 107. Протягом вересня фахівці ТОВ «Сумитеплоенерго» (СТЕ) спільно з ЖЕКами-управителями обстежили внутрішньобудинкові системи гарячого водопостачання у всіх таких будинках і встановили, що в більшій половині з них (а саме — у 60) бойлери й циркуляційні насоси працюють, так би мовити, на останньому подиху і потребують як мінімум капремонту, а багато — повної заміни. Уже сьогодні СТЕ отримує численні скарги від мешканців таких будинків, які платять за гарячу воду, а отримують у кращому разі теплу й то не завжди.

СТЕ не може вирішити цю проблему, так як внутрішньобудинкові системи гарячого водопостачання не перебувають на балансі тепловиків. Обслуговуючі організації теж не можуть відремонтувати бойлери, оскільки в тарифі закладено тільки поточний ремонт і обслуговування, а не капремонт і, вже тим більше, заміна. Тому СТЕ звернулася до Сумської міськради з проханням закласти в проект бюджету Сумської територіальної громади на 2021 рік фінансування на капремонт і заміну вбудованих швидкісних водонагрівачів, а також відновлення роботи циркуляційних насосів і циркуляційних ліній у житлових багатоповерхівках. Скільки саме грошей потрібно на ці цілі — поки невідомо, так як розрахунки до свого звернення тепловики не доклали. Але, судячи, так би мовити, з масштабів трагедії, неважко здогадатися, що мова — як мінімум про кілька мільйонів гривень.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: