Чому Сумська міськлікарня № 5 не використовує новий рентген-апарат?

07.10.2020

Міськвідділ охорони здоров’я Сум звернувся на планово-бюджетну депутатську комісію міськради з проханням терміново виділити з міськбюджету фінансування на вирішення проблеми, яка виникла в 5-й міській лікарні.

Справа в тому, що нещодавно лікарня купила сучасну цифрову радіографічну рентгенівську систему Еcoviеw 9 plus за 2,5 млн грн. Встановити її планувалося на першому поверсі поліклініки, у флюорографічному кабінеті відділення променевої діагностики. У цьому кабінеті раніше знаходився старий рентген-апарат (2007 р. в.), який вийшов із ладу через постійні серйозні перевантаження і на сьогодні вже списаний. Однак з’ясувалося, що для нової радіографічної рентген-системи зазначене приміщення не підходить (не відповідає саннормам, ДБН, нормам безпеки для такого обладнання і т. ін.), пише Ваш шанс.

На те, щоб капітально відремонтувати кабінет і привести його у відповідність усім вимогам, необхідно ні багато, ні мало, 550 тис. грн. А до тих пір лікарня не зможе запустити нову рентген-систему в дію і почати її використовувати. Але чи знайдуться такі гроші в бюджеті громади практично в самому кінці бюджетного року — невідомо…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: