За добу на Сумщині 6 разів гасили пожежі в екосистемах

08.10.2020

За минулу добу рятувальники Сумщини 6 разів ліквідовували загоряння в природних екосистемах. Пожежі були зафіксовані в Путивльському, Білопільському, Сумському, Краснопільському районах та м. Суми, а площа, пройдена вогнем, склала 20 га.

Зокрема, 7 жовтня, о 12:33, на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про загоряння залишків сухої рослинності поблизу с. Нижня Сироватка Сумського району. На місце події було направлено черговий караул 28-го державного пожежно-рятувального посту та одну одиницю пристосованої техніки місцевого агропідприємства.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено траву на площі до 3 га, щоб запобігти подальшму поширенню вогню на поле кукурудзи, площею до 3 га та розташовані поруч житлові будинки, для обпашки було залучено техніку місцевого агропідприємства. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від пожежного гідранта, який був розташований на відстані 5 км. від осередку займання.

О 17:24 загоряння локалізували, а о 18:18 – витративши на гасіння близько 20  тон води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння 6 пожеж від Державної служби України з надзвичайних ситуацій було залучено 36 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки, 3 автомобілі та 3 працівники місцевих пожежних команд сіл Юр’єве, Мінакове та Куянівка і 1 одиниця пристосованої техніки та 1 працівник місцевого агропідприємства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: