За 9 місяців мерія Сум скасувала 10 регуляторних актів

08.10.2020

Станом на 1 жовтня у загальному реєстрі діючих регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів перебуває 75 діючих регуляторних актів. Про це повідомили у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій.

На офіційному сайті міської ради оприлюднено 33 рішення міської ради та 42 рішення виконавчого комітету, ухвалених відповідно до здійснення державної регуляторної політики.

З початку року відповідно до затверджених планів діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів на 2019 та 2020 роки прийнято 19 регуляторних актів. Зокрема, 8 рішень міської ради (1 – відповідно до плану 2019 р., 7 – плану 2020 р.) та 11 рішень виконавчого комітету (6 – відповідно до плану 2019 р., 5 – плану 2020 року).

Відповідно до статті 11 «Перегляд регуляторних актів» Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» протягом 9 місяців року шляхом перегляду було скасовано 10 регуляторних актів (4 – СМР, 6 – ВК).

За звітний період підготовлено та направлено до Державної регуляторної служби України з метою отримання пропозицій щодо удосконалення відповідно до принципів державної регуляторної політики 11 проєктів регуляторних актів Сумської міської ради. Отримані висновки на 2 проєкти регуляторних актів, підготовлених відповідно до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради на 2019 р. та 9 проєктів регуляторних актів, підготовлених відповідно до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Сумської міської ради на 2020 рік.

Виконавчими органами Сумської міської ради стосовно діючих регуляторних актів здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження їх результативності відповідно до затверджених планів-графіків (15 актів). Протягом звітного періоду підготовлено та оприлюднено 30 звітів про відстеження результативності діючих регуляторних актів (14 – СМР; 16 – ВК). Серед них – 20, підготовлених додатково до плану-графіку відстеження (7 – СМР, 13 – ВК), з яких 11 звітів про базове відстеження результативності діючих регуляторних актів (4 – СМР; 7 – ВК). Звіти по відстеженню результативності діючих регуляторних актів оприлюднені на інформаційному порталі Сумської міської ради у розділі «Бізнесу/ Регуляторна діяльність» у підрозділі «Відстеження результативності».

На офіційному веб-сайті «Єдиний державний веб-портал відкритих даних» розробники регуляторних актів Сумської міської ради оприлюднювали та оновлювали інформацію у формі відкритих даних після внесення змін до переліку регуляторних актів із зазначенням дати набрання чинності, строку проведення відстежень їх результативності та інформації про місце їх оприлюднення. Крім того, виконавчий комітет Сумської міської ради, як розпорядник інформації, протягом звітного періоду оприлюднював набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних: «Перелік діючих регуляторних актів», «План підготовки регуляторних актів» та «Інформація про стан реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчі органи повноваження у здійсненні державної регуляторної політики».

Питання реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчих органів повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності залишаються на постійному контролі, наголошують у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: