Роман Грищенко: На Сумщині цього року буде відремонтовано понад 300 км доріг

08.10.2020

Про це голова Сумської облдержадміністрації повідомив під час інспектування спільно з народними депутатами від Сумщини ділянки автомобільної дороги загального користування державного значення Н07 Київ-Суми-Юнаківка, що ремонтується в рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ.

«У цьому році в рамках програми «Велике будівництво» завдяки співпраці з народними депутатами від Сумщини та швидкій підготовці проєктно-кошторисної документації буде відремонтовано понад 300 км доріг державного значення. Для порівняння, у минулому році було відремонтовано лише 20 км, – розповів Роман ГРИЩЕНКО. – Сьогодні ми інспектуємо дорогу Н07 Київ-Суми-Юнаківка. У 2020 році на цю дорогу виділено коштів в сумі 1,9 млрд гривень. Станом на 5 жовтня виконано ремонтних робіт на цій дорозі на суму 1,4 млрд гривень, що становить 70% від виділених на ремонт коштів».

Як доповів Роману Грищенку перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області Сергій ОВЧАРЕНКО, планом робіт на 2020 рік передбачено виконання ремонтних робіт в сумі 1 млрд 916 млн грн, за рахунок яких буде введено в експлуатацію 72,6 км автомобільних доріг На даний час виконано дорожніх робіт на загальну суму 1 млрд 335,7 млн грн та влаштовано 58,8 км верхніх шарів покриття.

Довідково. Автомобільна дорога державного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка це національна автодорога, що проходить по лівобережній частині України, від столиці Києва і до кордону з РФ та має протяжність 336,3 км. Фактично, автомобільна дорога Н-07 починається з розв’язки на окружній Броварів і є маршрутом, що сполучає столицю з обласним центром м. Суми.

Це транспортне направлення є одним з основних у Сумській області, проходить по території чотирьох районів, здійснюється постійний рух великовагового транзитного транспорту, що прямує з Київської та Чернігівської областей. Через те, що дороги були збудовані за застарілими технічними вимогами минулого сторіччя, вони не відповідають сучасним потребам суспільства в вантажних та пасажирських перевезеннях.

Проведення ремонтних робіт на автомобільній дорозі Н-07 Київ-Суми-Юнаківка покращить  технічний стан автомобільних доріг, забезпечить якісне транспортне сполучення між Сумською, Чернігівською та Київською областями, надійний транспортний зв’язок районних центрів Сумської області, розвиток транспортної інфраструктури, соціально-економічний розвиток Сумської області, позитивно вплине на обсяг перевезень та безпеку дорожнього руху.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: