У Сумах відзначив престольне свято храм Сергія Радонезького

08.10.2020

Православна Церква щорічно 8 жовтня святкує пам’ять одного з особливо шанованих з давніх-давен святих на Русі, — преподобного Сергія, ігумена Радонезького, У цей день відбулися престольні торжества і в Серафимо-Сергіївському храмі міста Суми. З нагоди свята богослужіння відбувалися в двох межах храму. Рано вранці, з першої зорею, прочани поспішили в споруджуваний дерев’яний храм на честь преподобного Сергія, де вперше за весь час його будівництва був здійснений водосвятний молебень з акафістом на розспів.

Після молебню подальше богослужіння було здійснено в нижньому храмі на честь преподобного Серафима Саровського, бо верхній храм знаходиться в стадії внутрішніх опоряджувальних робіт і ще не пристосований до вчинення в ньому самого головного і центрального християнського богослужіння — Божественної Євхаристії.

Розділити радість церковного свята прибули гості в священному сані, візит яких на престольні торжества вже став доброю традицією. Божественну літургію очолив архімандрит Агафон (Шостка) у співслужінні архімандрита Парфенія (Місечко), протоієрея Романа Ополонського і протоієрея Миколи Черкашина.

Після Божественної Євхаристії був звершений хресний хід навколо храму з окропленням святою водою всіх сторін споруджуваного храму і народу Божого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: