Модний посуд: у чому подати вино гостям?

13.10.2020

Різниця між келихом з товстого мутного скла невідомого походження і тонкою роботою справжніх майстрів порівняння з відчуттями від їзди в Daewoo та Lamborghini. Обидві ємності надійно утримують напій, але в повній мірі отримати задоволення від дегустації не вдасться. Від широких фіалів античності до пластикових одноразових фужерів дорога довжиною в кілька тисяч років. Які келихи для вина в моді зараз?

BICOS від Vista Alegre

Вінтаж в тренді. Унікальні вироби поважної португальської фірми нагадують дорогоцінні кубки епохи Відродження. Кольорове скло ніколи не поміняє відтінок —  це натуральні безпечні барвники. Відмінна особливість винних келихів колекції BICOS — особливе огранювання. На португальському «biquinhos» означає «шипи». Вперше таку алмазну огранку майстри зробили в 1901 році. Вона придає склу 3D-ефект і дозволяє милуватися грою світла на гранях. Келихи вишукані, декоративні, прикрашають інтер’єр. У них навіть чиста вода виглядає святково.

Lyonnais від La Rochere

Вінтажна колекція відомого французького бренду столового посуду виконана в стилі раннього Ренесансу, під впливом картин флорентійських майстрів. У колекції всього два відтінки — рожевий і димчасто-сірий. Келихи виготовлені вручну, для їх створення застосовується старовинна техніка: для кожного келиха розпеченій скляній масі склодув надавав задану дизайнерами досконалу форму.

Glacier від Bohemia Jihlava

Аристократичні, хижі, непередбачувані у відтінках блиску граней келихи відомого чеського бренду нагадують фантасмагоричний стиль «Гри Престолів». Гострі грані колекції «Льодовик» здаються небезпечними, але руку не поріжуть і шкоди не принесуть. Приголомшлива прозорість богемського кришталю передає всі відтінки напою. Широка рівна смуга по верху зручна для пиття. Ніжка стійка і надійна. Відмінний вибір для презентації колекційного вина.

Waterfall від Crystalex

Об’ємні вертикальні смужки на найтоншому чеському склі дійсно нагадують водоспад. Келихи об’ємом 550 мл в стилі хай-тек підходять для білих і червоних вин, коктейлів, десертів, вишуканою сервіровки фуршетного столу. Для виготовлення використовується патентована чеська скломаса категорії Cristallin з найчистішого кварцового піску без домішок оксиду свинцю. Кришталевий блиск і бездоганна прозорість зберігаються роками.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: