На Сумщині визначили ТОП-10 сільських територіальних громад

15.10.2020

Науковці Сумського національного аграрного університету визначили 10 найбільш перспективних сільських територіальних громад області. Дослідження проведено в рамках наукової тематики «Формування механізму реалізації інтегрованого територіального управління в умовах переходу до сталого розвитку», що фінансується Міністерством освіти і науки України.

Перше місце в рейтингу посіла Березівська сільська громада, на другому місці – Новослобідська громада, а трійку лідерів замикає Чернеччинська громада. В цілому десятка найперспективніших громад Сумщини має такий вигляд:

1⃣ Березівська сільська громада

2⃣ Новослобідська сільська громада

3⃣ Чернеччинська сільська громада

4⃣ Степанівська селищна громада

5⃣ Дубов’язівська селищна громада

6⃣ Хотінська селищна громада

7⃣ Зноб-Новгородська селищна громада

8⃣ Андріяшівська сільська громада

9⃣ Нижньосироватська сільська громада

Чупахівська селищна громада

За словами керівника проектної групи, професора кафедри економіки та підприємництва Вікторії Медвідь перелік показників було обґрунтовано, виходячи із стратегічних перспектив розвитку досліджуваних сільських територій. На думку, науковців, головним та найбільш важливим показником, є стан стратегічного планування в громаді.

До складу ключових параметричних оцінок також увійшли показники фінансової забезпеченості власними надходженнями на одного мешканця, інвестиційно-проєктна активність, стан надання адміністративних послуг та охоплення населення місцевими соціальними програмами, рівень завантаженості сімейних лікарів, частка дітей та молоді в громаді, видатки на благоустрій в розрахунку на одного мешканця.

Окрему увагу було приділено відкритості та прозорості ведення діяльності органу місцевого самоврядування та наповнення офіційних веб-сторінок громад актуальною інформацією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: