У Буринському районі посилили контроль за дотриманням протиепідемічних вимог

16.10.2020

У Буринському районі тривають перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину з урахуванням відповідних зон епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Враховуючи нестабільну епідемічну ситуацію із захворюваності на COVID-19, яка щодень погіршується, спеціалістами Буринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області суттєво посилено контроль за станом організації та дотриманням протиепідемічних вимог насамперед на ринку, в дошкільних та освітніх закладах району, а також на об’єктах торгівлі, водопостачання.

Відтак, у вересні було обстежено два Буринських міських заклади дошкільної освіти: ЗДО №1 «Ромашка» та ЗДО №2 «Джерельце». У ході обстежень спеціалістами Держпродспоживслужби було відібрано проби води, харчових продуктів та готових страв на лабораторні дослідження, змиви з об’єктів довкілля. За результатами досліджень в обох дитсадках виявлено відхилення (при проведенні паразитологічних досліджень піску, мікробіологічних випробувань змивів із обладнання харчоблоку та групових кімнат на санітарно-показову мікрофлору, води питної водопровідної). Керівникам до виконання було направлено приписи з пропозиціями щодо усунення порушень.

Крім того, плановими перевірками з початку нового навчального року охоплено два НВК: Біжівський і Гвинтівський та два фермерські господарства в с. Слобода і с. Олександрівка Буринського району. За результатами перевірок, у зв’язку з виявленими порушеннями складено приписи в усіх закладах.

Виконання вищевказаних приписів перебуває на контролі спеціалістів Буринського районного управління.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: