Поліція попередила про штрафи за невиконання батьківських обов’язків під час карантину та канікул

21.10.2020

Аби зменшити випадки дитячого травматизму та захворюваності, поліція розпочала і вживає ряд профілактичних заходів, направлених на безпеку дітей, школярів і студентської молоді. Правоохоронці закликають дорослих постійно опікуватися безпекою своїх нащадків у побуті і не допускати, аби вони безконтрольно і безпідставно перебували під час карантину у людних місцях.

Поліція нагадує: неповнолітнім рекомендується виходити з дому тільки у супроводі дорослих і обов‘язково в засобах респіраторного захисту та рукавичках. Також бажано постійно мати при собі антисептик.

Окрім того, поліція застерігає батьків щодо необхідності постійно контролювати місцеперебування дітей, коли вони самі знаходяться на роботі. Полісмени та небайдужі громадяни виявляли випадки, коли залишені без нагляду діти не тільки безконтрольно гуляли вулицями міста, а й влаштовували небезпечні розваги на дахах будинків та будівельних майданчиках. Це вже не говорячи про ризик зараження інфекційною хворобою чи про звичайне переохолодження або нежить.

Правоохоронці застерігають, що у випадку виявлення подібних фактів на батьків чи опікунів будуть складені адміністративні матеріали за невиконання своїх батьківських обов‘язків, що передбачає сплату чималого штрафу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: