Ситуація на торфовищах Путивльського району є контрольованою, — Роман Грищенко

22.10.2020

Близько 24 га, де розташовані торфовища, горять на Путивльщині. Голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО проінспектував хід робіт щодо локалізації вогню та ліквідації прихованих осередків горіння торфовищ, а також звернувся до жителів області щодо суворого дотримання населенням заходів пожежної безпеки під час знищення сухої рослинності та сміття.

«Погодні умови сьогодні нам сприяють. Ситуація є контрольованою. Нам треба об’єднати зусилля і не дати вогню перекинутися на більш серйозні пласти торфу», – прокоментував голова облдержадміністрації.

Як відомо, гасіння торфу є дуже складною та високовартісною роботою. У зв’язку з цим голова облдержадміністрації звернувся до населення області з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки, адже рятувальники встановили, що причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

«Я дуже прошу населення області думати про безпеку й враховувати всі наслідки необачності», – підкреслив Роман Грищенко.

Для ліквідації пожежі залучено 33 особи та близько 12 одиниць техніки. Очільник облдержадміністрації подякував представникам місцевої влади, пожежних команд, лісового господарства і управління ДСНС за скоординовані дії та вчасну допомогу людям.

Нагадаємо, що площа горіння торфовищ та сухої трави біля с. Волинцеве Путивльського району становить близько 24 гектарів. Найближча відстань до населеного пункту від пожежі – 5 км. Наразі проводяться роботи з ліквідації прихованих осередків горіння, а також здійснюється контроль за недопущенням поширення пожежі на більші площі. Цей контроль здійснюють місцеві пожежні команди і підрозділи управління ДСНС.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: