Телефонні аферисти від імені банку виманюють гроші у жителів Сумщини

22.10.2020

У Шостці жертвою аферистів стали двоє місцевих мешканців.

Із заявою про шахрайство у поліцію Шостки звернувся 32-річний місцевий житель. Він розповів, що вдень на його мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки банку, в якому він обслуговується. Останній повідомив заявнику, що зловмисники намагались здійснити несанкціонований доступ до його фінансового рахунку, в результаті чого його картка потрапила до банківського центру безпеки. Аби користуватися фінансовим документом у звичному режимі, співрозмовник запропонував йому назвати коди з смс – повідомлення, що прийшли на мобільний телефон нібито з банку. Чоловік виконав умову. Проте за кілька хвилин він отримав нове повідомлення із фінансової установи, що з його рахунку знято 10 800 гривень.

Ще однією жертвою псевдобанкірів став 65-річний житель райцентру. Чоловік отримав на свій мобільний телефон повідомлення, у якому йшлося про те, що його банківську картку заблоковано і терміново потрібно пройти авторизацію. Пенсіонер зателефонував за вказаним у повідомленні номером телефону: співрозмовник назвався співробітником служби безпеки фінансової установи та попросив чоловіка назвати номер його банківської картки. Останній виконав прохання. Вже за кілька хвилин йому зателефонували нібито з банку та для уточнення всіх даних попросили назвати ще й код, який було відправлено йому на телефон. Шосткинець виконав і цю умову. Уже пізніше він отримав повідомлення зі своєї фінансової установи, що з його рахунку знято 20 000 гривень. Сам постраждалий каже, що знав про таку шахрайську пастку, проте повірив співрозмовникам.

У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках яких ведуться пошуки шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: