Науковці СНАУ стали срібними призерами конкурсу «Золотий Каштан»

23.10.2020

Днями стало відомо, що наукова команда факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету посіла ІІ місце у XV Всеукраїнському конкурсі наукових розробок «Золотий Каштан». Конкурс присвячений проблемам пакувальної галузі в Україні.

Наукова група у складі Дмитра Бідюка, Оксани Мельник та Тетяни Ярмош дослідила, як буде зберігатися свіжовипечений хліб у новому біорозкладному та звичайному поліетиленовому пакуванні.

«Упаковка зроблена з плівки за новою технологією FoodBIOPack. Новизна її полягає у тому, що ми використали вітчизняну сировину – неїстівний продукт переробки кукурудзи та розробили технологію для отримання плівки з неї на стандартному промисловому обладнанні методом екструзії з роздувом, – розповів Дмитро Бідюк. – Ми випекли хліб та після остигання запакували його у поліетиленову упаковку (що використовується на даний час для хлібобулочних виробів) та нову біорозкладну. Зберігали за кімнатної температури (+23°С) та у холодильнику (+5°С) 4 доби. Як результат: органолептично різницю між ПЕ та БІОупаковкою ми не побачили, вологість у ПЕ упаковці впала відносно початкової на 9-15%, в БІО – на 11-17% на 4-ту добу (в холодильнику менше, за кімнатної температури більше)».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: