У Сумах вперше провели трансплантацію нирки від родинного донора

24.10.2020

У Сумській обласній клінічній лікарні 23 жовтня вперше на Сумщині відбулася трансплантація нирки від родинного донора. Про це у Фейсбуці повідомив головний хірург області Сергій Кобилецький.

«Сьогодні відбулась подія, яка стала початком нового етапу в наданні хірургічної допомоги жителям області. В хірургічному відділенні Сумської обласної клінічної лікарні вперше відбулась трансплантація нирки від родинного донора.

До сьогодні такі втручання проводились лише у великих трансплантаційних центрах. Значна кількість пацієнтів вимушена була їхати за кордон. Відтепер у них буде можливість отримувати допомогу в Сумській області.

Я особисто і весь наш колектив висловлюємо велику подяку голові Сумської обласної державної адміністрації Роману Грищенку, начальнику управління охорони здоров’я Сергію Бутенку за довіру та потужну підтримку.

Окремо хочу подякувати заступнику міністра охорони здоров’я Ihor Ivaschenko, директору директорату МОЗ Василю Стрілці, за постійну допомогу, чуйність та опіку. Народному депутату України Оксані Дмитриєвій за надану можливість долучитись до пілотного проєкту МОЗ з трансплантолоії.

Але ми лише на початку шляху до побудови високоефективної системи трансплантації. Попереду ще багато роботи. Та коли розумієш важливість своєї справи і відчуваєш підтримку, це надихає іти далі та працювати кожен день заради здоров’я жителів нашої області», – написав Кобилецький.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: