На Глухівщині рятувальникам знадобилося 25 тонн води, щоб загасити дерев’яний будинок

25.10.2020

24 жовтня о 20:07 чергове відділення 38-го державного пожежно-рятувального посту було викликане на вул. Богдана Хмельницького в смт Есмань, Глухівського району. Телефонували жителі вулиці, які побачили охоплену вогнем покрівлю сусідського приватного житлового будинку.

Як було встановлено, полум’я поширилося на покрівлю веранду по всій площі, на 10 кв. м перекриття, на 20 кв. м стін будівлі, що не експлуатується. Ускладнювало ситуацію те, що будинок був дерев’яний. На гасіння вогнеборці залучили додаткові сили і засоби.

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни направляли для дозаправки від пожежного гідранту, що знаходився в 2 км від осередку горіння. О 20:38 вдалося зупинити подальше поширення вогню та локалізувати загоряння. Щоб повністю приборкати вогонь довелося розбирати обгорілі конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 23:40, використавши близько 25 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – необережне поводження з вогнем.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: