У поліції повідомили подробиці про фейкову дільницю на Конотопщині

25.10.2020

Діяльність незаконної виборчої дільниці в селі Соснівка працівники конотопської поліції виявили під час монітирингу у мережі Інтернет подій, пов‘язаних з передвиборчою кампанією.

Встановлено, що в центрі населеного пункту, у приміщенні будинку культури, невідомі особи, за попередньою змовою між собою, відкрили так звану «додаткову» виборчу дільницю, де роздаються надруковані «власними силами» бюлетені.

На вказане місце події виїхали працівники Конотопського відділу поліції, слідчого управління ГУНП в області. Правоохоронці встановили, що особи, які організували імітовану дільницю, не тільки встановили передбачені законодавством реквізити, а й розіслали місцевим жителям запрошення на голосування.

Наразі з‘ясовано, що до організації цієї «виборчої дільниці» може бути причетний один із місцевих підприємців, проте дана інформація уточнюється.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 КК України «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача». Встановлюються всі обставини події. Слідство триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: