У Сумах на великих виборчих дільницях були черги

25.10.2020

На великих виборчих дільницях у Сумах 25 жовтня були черги виборців. Після обіду на виборчій дільниці №885 на Петропавлівській люди розповіли, що стояли в черзі від 10 хвилин — до пів години, передає «Суспільне».

Сумчанка Лідія Ткаченко говорить, що чекала 10 хвилин.

“Вивісили: кому — до якого столу, за адресою. Виходять викликають одну, дві, три людини. Як і має бути”, — говорить Наталія Барут.

Микола Ткаченко  чекав приблизно пів години: “Бюлетенів чимало. Вони — нові, треба розібратися. Не так воно й просто”.

Тут за списком — 2 тисячі 318 виборців. На 12.00 прийшли 182 людини.

“Пропуск організували так, щоб дотримуватися всіх безпечних заходів. Помітили, де кому стояти. Заходять, як правило, три-чотири людини. Підходять до столів. Ті, люди, які приходять голосувати на дільниці, вони, на щастя, — у нас нормальна погода, перебувають біля входу”, — говорить голова ДВК Микола Заруцький.

На дільниці № 957, яка розташована на Новомістенській, 30, на вулиці черги не було. В одні двері люди входять, виходять — в інші. Голосують у спортивній залі.

“Проголосувало 264 людини. За списками у нас — 2 тисячі 191 людина. Стосовно карантину: є окрема кабінка для людей, у кого завищена температура. Один вхід, один вихід, щоб не було великого скупчення народу. Також на вході і на виході є засоби захисту. У нас — велике приміщення. Є розмітка, щоб зберігати дистанцію у 1,5 метри. Скупчення немає”, — говорить голова ДВК Євгеній Стогній.

“Усе нормально, обслуговування хороше, черг не було. Все культурно, все чудово”, — говорить виборчиня Тамара Ващенко.

Виборець Євген Котовський чекав три хвилини: “Організовано доволі пристойно. Я думав, що будуть черги. Якби були, то, чесно зізнаюся, – не стояв би, розвернувся б і пішов”.

На Металургів, 71 – одразу дві дільниці. Одна з них — №966.

Галина Дудіна очікувала 15 хвилин: “Гарно, що немає дощу”.

У середину запускають — за чергою.

“Є норми — і ми наклеїли стрічки, щоб люди дотримувалися дистанції. Також у нас є засіб для дезінфекції рук, пірометри, щоб вимірювати температуру”, — говорить заступник голови ДВК Максим Попов.

За його словами, спочатку люди очікують на вулиці.

“У нас — другий поверх, то ми кличемо до себе людей і дотримуємося дистанції. Наразі проголосували 293 виборці. Також ми очікуємо 2 тисячі 257 виборців – це за списком”, — додав він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: