У Сумах два будинки залишилися без тепла, бо невідомі вкрали 15 метрів труби

27.10.2020

У Сумах два житлових будинки у Курському мікрорайоні опинилися без тепла. Невідомі вкрали 15 метрів труби. Зараз на місці прокладають новий трубопровід.

По вкраденому турбопровіду опалення йшло до двох багатоповерхівок – №14 та №16 по вул Лесі Українки. Люди кажуть, що мерзнуть, коли буде тепло – не знають, передає «Суспільне».

«Температура падає до 8 градусов, ну і що? Ми не можемо включати, хоч у нас і є обігрівач, тому що це для нас буде дуже накладно», – каже мешканка будинку №16 Любов Берега.

Подати опалення у будинках мали минулого тижня, розповів директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба. Коли хотіли розпочати роботи – не дорахували півтора десятка метрів тепломережі. Вони зникли, після демонтажу старого теплопункту.

«Виявилось невідомими особами демонтували частину теплової мережі. Тому зараз теплоенерго робить свої відновлювальні роботи, і пообіцяли сьогодні-завтра запустити два будинка», – каже він.

Вкрадену трубу поки не знайшли, розповів речник Нацполіції Сумщини Володимир Крупецьких. Шукають людей, які могли бути причетні до крадіжки.

За прогнозами Сумського гідрометцентру, впродовж цього тижня у Сумах температура буде від двох до восьми тепла вночі – до плюс 12 вдень, з 30-го очікуються дощі.

За словами директора департаменту Сумської міськради Олександра Журби, вдень без тепла у місті були 29 будинків. Серед причин також пориви у внутрішньо будинкових мережах і відсутність у деяких будинках договорів на обслуговування внутрішніх мереж, у тому числі опалення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: