Роман Грищенко: «Цей дитячий садок — унікальний, адже він виконується за проєктом, подібного якому немає ні в Україні, ні в Європі»

29.10.2020

Голова Сумської облдержадміністрації разом із народним депутатом Ігорем ВАСИЛЬЄВИМ та міським головою Сум Олександром ЛИСЕНКОМ проінспектували хід будівництва дитячого садочка в 12-му мікрорайоні м. Суми, що зводиться в рамках реалізації президентського проєкту «Велике будівництво».

«Цей дитячий садок – унікальний, адже він виконується за проєктом, подібного якому немає ні в Україні, ні навіть в Європі. Об’єкт спроектований таким чином, щоб максимально дати освітлення для дітей, аби не псувати їм зір. Крім того, цей проєкт передбачає наявність басейна. Садочок буде пристосований для маломобільних груп дітей, – зазначив Роман ГРИЩЕНКО. – Хід будівництва йде відповідно до графіків, якістю робіт я повністю задоволений».

За словами голови облдержадміністрації, загальна вартість проєкту складає 60 млн грн, це співфінансування коштів місцевого та державного бюджетів. У цьому році на будівництво зазначеного садка виділено 25 млн грн з державного бюджету (кошти ДФРР) і 5 млн – з місцевого бюджету. Ігор Васильєв додав, що сьогодні обласна, місцева влада та народні депутати спільно вже роблять аналіз об’єктів, які необхідно побудувати наступного року. І розглядається можливість побудови в 12-му мікрорайоні Сум школи, яка має бути не менш сучасною і якісною, ніж дитячий садок.

Довідково. Будівельна готовність об’єкта «Нове будівництво дитячого садка у 12 мікрорайоні за адресою: м. Суми, вул. Інтернаціоналістів, 35» наразі становить 57%. Плановий термін завершення будівельних робіт – 31 грудня 2021 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: