У Сумах «оприлюднюватимуть» порушників карантинного режиму

02.11.2020

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпорядився підготувати список сумських підприємств, які є злісними порушниками карантинного режиму, та оприлюднити його в спеціальній рубриці на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Відповідні доручення надійшли заступнику міського голови Максиму ГАЛИЦЬКОМУ та департаменту комунікацій та інформаційної політики.

За словами очільника Сум, введення таких заходів працюватиме на випередження та необхідне з профілактичною метою.

«Ми відстоюємо інтереси сумських підприємств перед Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, взявши на себе повну відповідальність за їхні дії, адже розуміємо, що людям потрібно працювати. Та водночас просимо відповідного й від самих працюючих об’єктів, – керівництво та працівники мають контролювати дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, санітарної обробки приміщень та їх провітрювання. І, якщо цього немає, то список правопорушників, які отримали попередження або яким вже виписано протокол, буде оприлюднені на офіційному сайті міської ради», – підкреслив посадовець.

Окремо керманич міста наказав оновити інформаційні табло в салонах міського пасажирського транспорту щодо механізму дій під час протиепідемічного режиму, основним гаслом яких має стати вираз: «Знімеш маску – вийдеш з салону!».

У цілому на виконання доручення міського голови у Сумах продовжують тривати посилені перевірки мобільними групами із контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території міста.

Як повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, мобільні групи за участі спеціалістів правового управління та ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області минулого тижня провели п’ять рейдів та обстежили близько 190 підприємств, у результаті яких було складено 17 протоколів за порушення санітарних вимог у відповідності до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з правоохоронцями у період з 26 по 30 жовтня було перевірено 45 одиниць приватного пасажирського транспорту на дев’яти маршрутах. Кількість складених протоколів – 17. Разом із тим, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота.

Також членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту проведено контрольні перевірки, під час яких встановлено, що знезараження на транспортних підприємствах та безпосередньо у салонах авто проводиться вчасно, згідно з графіками. Перевізникам надано рекомендації про посилення дезінфекційних заходів.

Загалом, як поінформував заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ, з 23 по 29 жовтня мобільні групи провели 230 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, аптеках, магазинах, закладах побутового обслуговування населення тощо.

Було складено сім актів перевірок та 39 протоколів. Під час перевірки з адміністраторами та працівниками зазначених об’єктів проводились профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: