До Шосткинської міськради потрапляють 7 партій

02.11.2020

У місцевих виборах 25 жовтня взяли участь 13 партій. За попередніми даними, до нової Шосткинської міської ради проходять сім із них, пише shostkanews.city.

Проте скільки представників від кожної буде у міськраді — поки що не відомо, адже наразі й досі проводиться аналіз протоколів.

«Зараз ми займаємось аналізом, бо дуже багато кандидатів саме до Шосткинської міської ради також були і кандидатами до Сумської обласної ради. Якщо кандидат пройде на рівень вище, ми маємо віднаходити інших кандидатів на його місце у міськраду. Тому, по протоколу, ми спочатку підраховуємо голоси до обласної ради, потім до районної, а вже потім до міської ради», — зазначив голова Шосткинської ТВК Кирил Лещенко.

Тож за попередніми підрахунками до міськради пройшли:

1.«Батьківщина»

2.«Європейська Солідарність»

3.«ЗаМайбутнє»

4.«Наш край»

5.«Опозиційна платформа – За життя»

6.«Рідне місто»

7.«Слуга народу»

Кожна з цих семи партій змогла подолати необхідний 5% (приблизно 520 голосів) бар’єр для проходження у міськраду. Чим більше партія отримала голосів виборців, тим більше її представників знаходитиметься у депутатському корпусі міськради, яка складатиметься з 38 народних обранців.

Цікаво, що цього разу депутат, у разі свого проходження до міськради, не має змогу написати самовідвід і тим самим просунути вперед по списку своїх менш успішних однопартійців, які у підсумку і стануть частиною депутатського корпусу.

Проте, за словами Кирила Лещенко є інша процедура. «Коли депутати отримують мандати, партія на своєму з’їзді зможе замінити одного депутата на іншого. За новим законодавством це можливо», — сказав голова Шосткинської ТВК.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: