Пішла на лікарняний: У Сумах відклали засідання суду щодо «фейкової» виборчої дільниці

02.11.2020

У Зарічному районному суді Сум 2-го листопада мали обрати запобіжний захід для жінки, яка нібито організувала роботу «фейкової» дільниці у Соснівці на Сумщині. Судове засідання вдруге відклали через хворобу підозрюваної.

У суді отримали від захисника відповідну заяву про перебування жінки на лікарняному з 30 жовтня, пише suspilne.media.

Прокурор Оксана Дацько сказала, що вважає за неможливе розглядати клопотання. «У той же час, враховуючи надані копії документів, прошу перевірити дійсність перебування підозрюваної на лікарняному в зазначених вище лікувальних закладах», — сказала Дацько.

Раніше прокуратура просила для підозрюваної домашній арешт.

Суддя Ірина Клімашевська повідомила, що вирішено «відкласти розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу через хворобу, спрямувати в заклади запити, чи дійсно зверталась дана особа до закладів, який діагноз поставлено, і який термін лікування запропоновано даній особі«.

Розглянути клопотання вирішили 11 листопада.

Нагадаємо, у Соснівці Конотопського району в день виборів 25 жовтня паралельно працювали дві виборчі дільниці з ідентичними номерами. Одна — офіційна, інша — ні. Доки роботу комісії не припинила поліція, участь у голосуванні на «фейковій» дільниці взяли близько 379 осіб.

Щодо голови фейкової дільниці відкрили кримінальне провадження за «Перешкоджання здійснення виборчого права або права брати участь у референдумі». Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: