Додаткових ліжок поза межами лікарень для хворих на Covid-19 у Сумах поки не розгортатимуть

04.11.2020

У Сумах не збираються розгортати ліжка для хворих на коронавірус у непристосованих приміщеннях. Про це сказала Суспільному начальниця міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко.

За її словами, потреби розміщувати хворих поза межами лікарень у Сумах немає, бо ліжка для госпіталізації в місті є і в райони хворих не возять.

«Наразі 175 ліжок фунціонує в 5-й міській лікарні, планується збільшити їх до 200. Для того, щоб розгорнути ці 25 ліжок, зараз виділені кошти з державного бюджету на додаткове проведення кисневих систем. Додатково ще 30 буде розгорнуто в 4-й міській лікарні», — розповіла Чумаченко.

В госпіталі розгорнуто, за її словами, 50 ліжок, і також виділені кошти з державного бюджету на придбання кисневих систем і кисневих концентраторів. Цей заклад максимально зможе прийняти 170 хворих.

» На етапі завершення роботи по кисневій системі в центральній районній лікарні, яка також буде задіяна для допомоги хворим на COVID. На сьогодняшній день такої напруги немає, трошки вона спала, не у зв’язку з тим, що зменшилася кількість госпіталізацій, а у зв’язку з тим, що ми розгорнули додатково ліжка в 5-й лікарні і відкрився госпіталь», — розповіла посадовиця.

За словами Олени Чумаченко, станом на 4 листопада зайняті близько 82% ліжок для хворих на коронавірус. Це без урахування ліжок для дітей. Якщо їх врахувати, то відсоток буде менший.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: