Генпрокуратура відмовилася відкрити справу щодо держзради нардепа від Сумщини

05.11.2020

Офіс генпрокурора відмовився порушувати кримінальну справу щодо ймовірної державної зради нардепів Андрія Деркача, а також Олександра Дубінського. Про це повідомляє ЦПК із посиланням на відповідь Офісу генпрокурора.

Антикорупціонери нагадали, що звернулися до Офісу генпрокурора із заявою про злочин депутатів Деркача та Дубінського на початку жовтня, пише Українська правда.

Тоді нардепи під час спільної пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито міжнародної корупції, пов’язаної з кандидатом у президенти США Джо Байденом і українськими громадськими організаціями. У ЦПК наголосили, що ця інформація не була підтверджена жодними фактами.

Понад те, Дубінський і Деркач ініціювали створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з цього приводу і надіслали листи з дезінформацією високопоставленим чиновникам США.

У ЦПК підкреслили, що “надали цілком конкретні фактичні дані щодо можливого вчинення злочину і Деркачем, і Дубінським” і нагадали, що вони не є органом розслідування, тому не можуть надавати результати прослуховувань і експертиз.

Антикорупціонери відзначили, що ця ситуація вкотре доводить фейковість скасування депутатської недоторканності, оскільки повноваження для порушення справ щодо депутатів і оголошення їм підозр має виключно генпрокурор.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: