На Сумщині збільшилася кількість фермерських господарств

05.11.2020

За даними офіційної статистики наразі в області зареєстровано 1031 фермерське господарство, що на 26 більше порівняно з початком цього року.Про це в інтерв’ю місцевому інтернет-виданню повідомив заступник голови облдержадміністрації Віталій МАКСИМЕНКО, говорячи про результати реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року.

За словами посадовця, пріоритетним напрямом у діяльності органів виконавчої влади, визначеним Програмою розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року, є власне стимулювання розвитку малих форм господарювання в АПК.

Станом на 1 жовтня 2020 року за даними офіційної статистики в області зареєстровано 1 031 фермерське господарство, що на 26 більше порівняно з початком року. При цьому створено 9 сімейних фермерських господарств.

«Поряд із традиційними для Сумщини напрямами сільськогосподарського виробництва з’являються й нові, – розповів профільний заступника голови облдержадміністрації. – Зокрема, створюються й розширюються ягідники лохини, закладаються молоді сади волоського горіха та фундука, започатковується промислове вирощування голозерних гарбузів. Загалом Сумщина стає привабливим регіоном для розвитку «нішевих» видів сільськогосподарської діяльності».

Щодо фінансової підтримки, то бюджетом за визначеними напрямками обласної Програми на 2020 рік передбачено 500 тис. гривень. До того ж, у розвиток агропромислового комплексу Сумщини станом на 1 листопада залучено інвестицій на суму понад 1,6 млрд гривень, спрямованих на реалізацію 36 інвестиційних проєктів та придбання техніки й сільськогосподарських машин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: