У Шостці затримали злочинця, який «тероризував» місто грабежами

05.11.2020

Діяли зловмисники на території Шостки. Як ми вже розповідали раніше, у темну пору доби, останні підходили до обраної жертви, били та відбирали цінні речі. Співробітники кримінальної поліції Шосткинського відділу, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, затримали одного з підозрюваних.

Так, в один з вечорів зловмисники напали у безлюдному місці на випадкового перехожого, намагаючись відібрати у нього сумку з речами. Коли ж 34-річний чоловік став пручатися – побили, звалили на землю та забрали бажане. На той час у сумці потерпілого були особисті документи, 150 гривень, реєстраційні документи на автомобіль, банківська картка та мобільний телефон.

Іншою жертвою грабіжників став 14-річний хлопець. Підліток разом з товаришем ввечері перебували на зупинці громадського транспорту, коли до них підійшов невідомий чоловік. Останній спитав «котра година», а отримавши відповідь, пішов. Вже за кілька хвилин він повернувся зі спільником – один ззаду вдарив дитину по голові металевим предметом, а інший, в цей час, вирвав з рук хлопця мобільний телефон.

«Наші співробітники кримінального розшуку провели цілу низку оперативно-пошукових заходів, встановили особу одного зі зловмисників, і за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели його затримання, — коментує Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – В кишені підозрюваного було знайдено пістолет, а в шкарпетці — паперовий згорток із рослинною речовиною схожою на марихуану. Все це було вилучено та направлено на експертне дослідження».

Наразі поліцейські встановлюють особу іншого грабіжника. Відносно затриманого відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України.

За фактом вилучення зброї та наркотиків – відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами чи вибуховими речовинами) та ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних речовин).

Крім того, поліцейські встановлюють причетність затриманого до інших грабежів скоєних на території Шостки та району.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: