Влада Сумщини активно працює над тим, щоб на 100% забезпечити киснем «ковідний» ліжковий фонд

06.11.2020

Про готовність лікарень приймати хворих на COVID-19 та про відсоток забезпечення киснем медичних закладів Сумщини повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО.

Як повідомив очільник обласної галузі охорони здоров’я, нові медичні заклади для надання допомоги хворим на COVID-19 будуть відкриті лише за умови забезпечення їх киснем, адже це основна терапія у складних випадках.

«Сьогодні керівництво облдержадміністрації працює над тим, щоб забезпечити киснем 100% ліжкового фонду, що визначений для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію», – зазначив Сергій Бутенко.

Також він повідомив, що область отримала перший транш медичної субвенції, що була спрямована на створення централізованої подачі кисню в закладах охорони здоров’я. У центральних лікарнях міст Лебедин та Ромни зазначені роботи вже виконані, в інших 5 районних лікарнях ця робота продовжується.

Також кошти були використані на закупівлю кисневих концентраторів. Одразу придбали 25 концентраторів високого тиску, які мають 4 виходи, що дозволяє фактично одночасно забезпечити 4 пацієнтів достатньою кількістю кисню під час терапії. 10 таких апаратів залишається в госпіталі ветеранів війни, 10 розподілили на обласну інфекційну лікарню і 5 – в резерві.

Наразі триває робота над закупівлею інших концентраторів.  Госпіталь ветеранів війни, що визначений розпорядженням голови облдержадміністрації як заклад, що може проводити закупівлі, заключив договір на придбання ще 191 концентратора, що мають 2 виходи, тобто ще 382 пацієнти зможуть отримувати необхідний кисень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: