Сумська поліція розшукує «ворожку», яка видурила у пенсіонерки понад 200 тисяч гривень

09.11.2020

Минулої суботи 83-річна жителька обласного центру вдень пішла винести пакунок зі сміттям до сміттєвих баків. На вулиці до неї підійшла незнайома жінка, привіталася та щось запитала. Після того, як зав’язалася розмова, незнайомка раптом почала говорити про те, що бабусі «пороблено». «Заздрісні люди, навели на вас сильну порчу, бо завидують вам, що у вас є гроші, і живете ви в цей нелегкий час непогано. Тож, хвороби ваші від цього. Але я можу допомогти. Для цього треба провести обряд очищення над грошима…».

Зловмисниця говорила так переконливо, що пенсіонерка повірила в її щирість. Крім того, до співрозмовниць раптово підійшла ще одна жінка, спільниця шахрайки, та почала дякувати «ворожці» за допомогу, яку та їй нібито колись надавала. Врешті пенсіонерка разом з «цілителькою» пішла до себе додому, зібрала всі свої заощадження у сумі 6 000 доларів США та 45 000 гривень, винесла згорток з грошима на вулицю і передала його до рук зловмисниці.

Та походила кругами, щось пошепотіла над грошима, а потім, підійшовши до бабусі, віддала їй згорток назад, сказавши, щоб зараз же йшла додому, а згорток з грошима в жодному разі не розгортала десять днів. Бо інакше «порча» не зникне.

Жінка, повернувшись додому, все таки не стрималася, і через кілька годин розгорнула пакунок, та замість своїх доларів і гривень виявила в ньому акуратно нарізаний газетний папір. Зрозумівши, що стала жертвою шахрайства, пенсіонерка викликала поліцію.

Поліція проводить слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання на строк до трьох років позбавлення волі. Правоохоронці проводять необхідні розшукові заходи з метою встановлення місцезнаходження зловмисниць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: