У Глухові рецидивіст викрав ікони у прикутої до ліжка бабусі

09.11.2020

Поліцейські встановили причетність раніше судимого 27-річного жителя Глухова до скоєння крадіжки восьми ікон та продуктів харчування — вночі він проник до будинку 84-річної жінки та, скориствшись її безпорадним станом, забрав вподобане.

Як стало відомо поліцейським, молодий чоловік вже не вперше бував в будинку потерпілої, щоразу наживаючись на її довірливості. Але після того, як з’явився соціальний працівник, котра наглядала за прикутою до ліжка старенькою, у нього ця можливість зникла.

Тож вночі за допомогою сокири він збив навісний замок та, потрапивши до будинку, викрав 8 ікон та 10 кілограмів цукру. Сам чоловік говорить, що він начебто почув крик про допомогу, тому і зірвав замок, аби зайти в хату. Проте, за свідченням соцпрацівниці, бабуся не має змоги ані кричати, ані взагалі голосно та чітко говорити. Цей факт ставить під сумніви слова підозрюваного. Крадіжку ж ікон він поясняв тим, що сама бабуся попрохала їх передати своїй знайомій. Але й ці його слова не знаходять свого підтвердження. Куди ж подівся цукор — правоохоронці наразі з’ясовують.

За фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Молодику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: