«Щоразу, коли проїжджаю міст, зроблений RGM group, я відчуваю гордість і приємний трепіт»

09.11.2020

Так про результат своєї роботи відгукується Сергій Олександрович Онопко, який вже 12 років працює майстром у ТОВ «Сумимостобуд», що входить до RGM group.

Він майстер будівельних та монтажних робіт, а також професійний копрівник. Саме Сергій несе відповідальність за корінь будівництва – палі: їх шлях від заводу до мосту, від вбивання до здачі об’єкту в експлуатацію. По суті, саме від роботи Сергія залежить безпечне користування мостом і життя людей.

Такої відповідальності мостовик не боїться, оскільки за життя встиг розібратися у тому, яким має бути ідеальний міст. І саме робота над його створенням – така непроста, але унікальна, — не відпускає чоловіка вже понад десяток років.

«Немає однакових мостів. Кожен міст – не схожий на інший. Робота над ним – це задача, яка потребує певних прорахунків, ми звертаємося до різних спеціалістів і разом формуємо бачення ідеального мосту. Саме це – непередбачуваність, що змушує думати і вирішувати задачі, тримає мене на цій роботі стільки років».

До компанії «Сумимостобуд» Сергій потрапив лише завдяки своїй рішучості. Говорить, не побачив своєї вакансії в оголошенні, але це його не спинило.

«Ще у далекому 2008 році побачив оголошення, що компанія шукає водіїв, електрозварників, ще когось, але копрівника у списку вакансій не було. Я подумав: «Мостів без палів не буває», а тому просто пішов до керівництва і спитав, чи не потрібен їм такий спеціаліст. Мені здається, що вони тоді навіть зраділи мені (посміхається), бо одразу взяли на роботу», — пригадує ті часи Сергій.

Робота закидає чоловіка у різні куточки області. Колись на 4 дні, а колись на два тижні. У цей період, зізнається Сергій Олександрович, найбільше сумує за родиною, тому, повернувшись, завжди проводить вихідні саме із найближчими людьми.

«Звикаєш до такого темпу життя, розумієш, що є робота, і це її специфіка. Може тому і сімейні миті цінуються набагато більше. Нещодавно мені зателефонував племінник і подякував за міст на вулиці Горького у Сумах. Я був зворушений. Зрозумів, що усе не дарма. Та я і сам щоразу, коли проїжджаю міст, зроблений нашою командою, відчуваю гордість і приємний трепіт. Це окриляє».

З чоловіком нам вдалося поговорити на об’єкті під час роботи, коли його команда саме займалася аварійним ремонтом мостового переходу у с.Копійки Великописарівського району. Робота кипіла, а Сергій Олександрович відповідально контролював її перебіг.

«У нас дуже різна команда за віком: наймолодшому 21, найстаршому за 50. Але ми всі спокійно знаходимо спільну мову, бо знаємо, що робимо важливу справу і тут не місце непорозумінням. Після робочого дня ми йдемо у свої вагончики, дивимося фільми, граємо в карти, вечеряємо смачним борщем, базікаємо про усе на світі. І це вже стало невід’ємною частиною мого життя», — говорить Сергій.

У RGM group захоплюються роботою кожного дорожника і зичать їм сил та здоров’я у цій нелегкій, та настільки важливій для суспільства справі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: