У центрі Сум пів року лежать мішки з фекаліями

10.11.2020

Майже пів року на вулиці Набережна річки Стрілки у Сумах лежать мішки з фекаліями. Місцеві жителі розповідають, що зверталися у різні інстанції, щоб їх прибрали, але нічого не змінилося, передає suspilne.media.

У травні 2020 року до голови квартального комітету Надії Лихно звернулися жителі приватного сектору. Вони повідомили, що біля річки хтось викинув мішки з відходами.

«Я подала заяву до міської ради. Написали на Лисенка. Прийшла відповідь, що вони не займаються цим. Передали іншим структурам, приїжджали комісії протягом місяця чи півтора, їздили неодноразово. Я всім показувала ці відходи, брали на аналізи і зрозуміли, що там відходи з біотуалетів», — розповідає жінка.

Пані Надія отримала лист від міського департаменту інфраструктури. В ньому сказано, що до 21 липня підприємство «Сервісресурс» мішки вивезе, але наразі вони там, де й були.

«Деякі мішки, я думаю, лопнули, збігло, і вже немає смороду такого. Але ж наближається зима — і деякі мішки, видно, сирі, і, якщо замерзне, лопнуть, то все піде в річку Стрілку», — вважає Надія Лихно.

За словами начальника управління департаменту інфраструктури міськради Віктора Павленка, вони просили товариство «Сервісресурс» вивезти ці мішки, хоча ця територія і не належить до зони обслуговування підприємства. У «Сервісресурсі» цю інформацію підтвердили.

«На той час, коли вони зверталися, можливості виконати прохання не було. Зараз трошки похолодало – виконаємо прохання. Це відходи з біотуалетів в пакетах. Не знаю, як його навіть прибирати, але зробимо. В літній час там неможливо було його перевезти. Якби воно все лопнуло, то це була б екологічна катастрофа. До кінця місяця зробимо», — пообіцяв директор ТОВ «Сервісресурс» Роман Цапенко.

За його словами, щоб прибрати мішки, доведеться залучити спецавтомобіль для викачування рідких нечистот.

Поки в місті такими відходами займатись нікому, сказав Віктор Павленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: