До Сумської області упродовж січня-жовтня 2020 року надійшло 3 989 комплектів «Пакунок малюка»

11.11.2020

Заступниця директора обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила МУСІЯКА розповіла в ефірі одного з телеканалів про реалізацію на Сумщині пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» та можливість батьків отримати «Бебі-бокси».

За словами Людмили Мусіяки, до Сумської області упродовж січня-жовтня 2020 року надійшло 3 989 комплектів одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», що передані до пологових будинків. Залишок пакунків на початок року становив 702 комплекти.

Станом на 1 листопада 2020 у пологових будинках та структурних підрозділах з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад області видано 4 655 одиниць одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка». Залишок становив 36 одиниць: м. Ромни – 14 шт., м. Глухів – 16 шт, м. Кролевець – 6 шт.

На сьогодні в області реалізується пілотний проект з монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Проект монетизації дозволяє: вибрати самостійно перелік товарів, що можна придбати, та робить його значно ширшим, ніж це передбачено для натуральної допомоги «пакунок малюка»; врахувати індивідуальні потреби кожної дитини, зокрема, особливості її фізичного розвитку; кошти грошової компенсації витратити протягом року, тобто використати у період, коли сім’я найбільше їх потребує; будь-якому закладу торгівлі приєднатися до пілотного проекту та бути включеним до Реєстру, розміщеному на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики тощо.

В області на минулому тижні 182 особи звернулися із заявою щодо призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», призначено компенсацію 109 особам.

Довідково. На Сумщині 9 торгівельних мереж або 57 роздрібних торгівельних точок приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту та внесені до Реєстру закладів торгівлі на сайті Мінсоцполітики https://pakunok-malyuka.ioc.gov.ua/outletaddresses

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: