На Сумщині телефонні шахраї використовують новітні технології

12.11.2020

Черговою жертвою зловмисників стала 33-річна жителька Лебедина. Зловмисники використали схему «дзвінок з банку» та заволоділи грошима на суму 12 600 гривень.

Правоохоронцям жінка розповіла, що на минулому тижні розмістила об’яву на одному з інтернет-ресурсів про продаж куртки. А за кілька днів їй зателефонувала жінка, яка готова були негайно придбати у неї товар. Ціна та якість її повністю влаштували, тому покупець запитала реквізити для оплати.

Вже за кілька годин після цього заявниці зателефонував невідомий та, назвавшись співробітником банку, зазначив, що зараз на її картку були перераховані гроші, проте отримати вона їх не може. За його словами, причиною цього начебто стали зміни у фінансовому законодавстві. Псевдобанкір під приводом перереєстрації банківських рахунків дізнався всю конфіденційну інформацію по картці, та порадив жінці тимчасово перерахувати усі заощадження на власний мобільний.

Справді, гроші надійшли, але потім… загадково зникли. Як припускають правоохоронці, аферисти скористалися новітніми технологіями і спустошили мобільний рахунок жінки.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали пошуки аферистів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: