Сумчанин сплатить 40 тисяч за нетверезе водіння

12.11.2020

5 листопада 2020 року суд визнав винним сумчанина у повторному протягом року керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ч.3 ст. 130 КУпАП України). На чоловіка накладено штраф у розмірі 40 800 грн. з оплатним вилученням автомобіля.

На момент розгляду справи є докази того, що у чоловіка відсутнє посвідчення водія.

Із протоколу вбачається, що вночі 25 жовтня 2020 року, по вул. Харківській у м. Суми, чоловік керував автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння очей, млява мова). Від проходження огляду на визначення стану сп’яніння на місці зупинки та в закладі охорони здоров’я чоловік відмовився.

Правопорушник про час розгляду справи повідомлений належним чином, але в зазначений час не з’явився та не повідомив про причини своєї неявки.

Факт вчинення водієм адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, відеозаписами, довідкою про надання інформації щодо вчинення адміністративного правопорушення повторно протягом року та показами свідків, підстав не довіряти яким у суду немає.

Жодного підтвердження на спростування вищенаведених аргументів суду не надано.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Крім штрафу в розмірі 40 800 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/6758/20.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: