У Театрі юного глядача підготували пізнавальну казку про карантин

12.11.2020

Обласний Департамент культури, інформаційної діяльності та туризму спільно з закладами культури області продовжують тему проведення вистав та концертів в режимі онлайн. Наразі готується до виходу в ефір інформаційно-пізнавальна казка «Головне – здоровим бути», що розповідає про правила поведінки в зонах з різним рівнем епіднебезпеки.

Як повідомила керівник літературно-драматургічної частини ТЮЗу Тетяна СВЕЛЕБА, за ініціативи директора обласного Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Любові КАРПЕНКО був втілений в життя такий творчий задум, як створення повчальної інтермедії для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку про те, як потрібно себе поводити під час карантину.

«Працювали над матеріалом, враховуючи вікові особливості дітей. Нормативні документи щодо правил поводження в карантинних зонах були адаптовані для сприймання дітьми, тобто в ігровій формі, адже так цікавіше», – зазначила Тетяна Свелеба.

«Це, свого роду, інструктаж для маленьких жителів області, головними героями якого стали 2 зайченят та лікар. Вони розповідають, як себе поводити в тих чи інших умовах карантину», – розповіла Ганна КОБЕЦЬ, головний режисер ТЮЗу і постановник інтермедії.

Щоб не перевантажувати дітей, інтермедія триває лише 12 хвилин та містить додатково деякі наукові факти. Наприклад, що саме сонце дарує нам вітамін Д, а щоб бути здоровим – необхідно загартовуватися на свіжому повітрі.

«Сподіваємося, що юним глядачам сподобається наша інформаційна казка, а їхнім батькам стане в нагоді для розвитку у дітей таких вкрай необхідних життєвих навичок», – відмітила керівник літературно-драматургічної частини ТЮЗу Тетяна Свелеба.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: