Два основні медзаклади Сумщини, де лікують COVID-19, забезпечені киснем на 100%

13.11.2020

Обласний госпіталь для ветеранів війни та обласний Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З.Красовицького повністю забезпечені киснем для лікування хворих. Про додаткове забезпечення кисневими концентраторами закладів охорони здоров’я області та міста повідомив Сергій БУТЕНКО під час брифінгу.

За його словами, 11 листопада на Сумщині було додатково отримано 50 кисневих концентраторів на 2 виходи. Це дозволить проводити кисневу терапію додатково 100 пацієнтам. Концентратори будуть розподілені по районним та міським лікарням, де надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Місто Суми також проводить активну роботу щодо забезпечення ліжок киснем. Зокрема, міський відділ охорони здоров’я за кошти місцевого бюджету уклав договір на придбання 50 кисневих концентраторів на 2 виходи для міських закладів охорони здоров’я. Наразі очікується поставка зазначеного медичного обладнання.

Долучаються до забезпечення киснем медзакладів області й народні депутати від Сумщини, які роблять все для того, аби всі кошти, що спрямовані на виконання депутатських повноважень, були направлені на придбання медичного обладнання. Сьогодні вже у деякі заклади, завдяки народним обранцям, придбано такі кисневі концентратори.

Також начальник обласного управління охорони здоров’я повідомив, що Сумщина отримала другий транш медичної субвенції для створення централізованої подачі кисню в закладах охорони здоров’я у розмірі 16,2 млн гривень. Перший транш становив 15,4 млн гривень.

Нагадаємо, минулого тижня було закуплено 25 концентраторів високого тиску, що мають 4 виходи. Один концентратор дозволяє фактично одночасно забезпечити 4 пацієнтів достатньою кількістю кисню під час терапії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: