На Сумщині аграріїв вітають із професійним святом

13.11.2020

З такими словами звернувся до працівників сільського господарства Сумщини заступник голови облдержадміністрації Віталій МАКСИМЕНКО, вітаючи їх з нагоди професійного свята.

«Завдяки вашій господарській дбайливості, знанням і наполегливості, сільськогосподарська галузь Сумської області вже котрий рік поспіль займає лідерські позиції з аграрного виробництва в Україні та має стрімкі перспективи для подальшого розвитку», – наголосив у своєму вітальному слові профільний заступник.

Також Віталій Максименко повідомив про здобутки аграрного сектору Сумщини на всеукраїнському рівні за результатами цього року.

Зокрема, він зазначив, що наша область є першою серед інших регіонів України за врожайністю зернових та зернобобових культур, третьою – з валового виробництва зерна в цілому. Сільськогосподарські підприємства Сумщини займають провідні позиції за поголів’ям великої рогатої худоби (майже 65 тис. голів), валовим виробництвом молока – майже 126 тис. тонн молока.

Заступник голови облдержадміністрації урочисто нагородив грамотами Сумської обласної державної адміністрації та Дипломами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України найсумлінніших працівників галузі, що додало піднесеного настрою учасникам святкового зібрання.

У свою чергу Директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр МАСЛАК додав, що окремі позитивні тенденції відбуваються і в галузі тваринництва, розвивається також напрямок садівництва та ягідництва. Очільник аграрної галузі області також відмітив, що аграрії Сумщини є активними учасниками державних та обласних фінансових програм. За підсумками цього року, в аграрний сектор інвестовано майже 1,6 млрд гривень.

Варто зазначити, що наразі на території Сумської області працює 392 сільськогосподарських підприємства, 660 фермерських господарств. Загальна кількість домогосподарств сільського населення, яке вирощує продукцію становить близько 127 тисяч. Більшість з них виробляє товарну продукцію, що надходить на місцеві ринки в області.

Спостерігається на Сумщині і тенденція до зростання кількості малих форм господарювання, які працюють в аграрному секторі. Зокрема, за підсумками 10 місяців цього року створено нових 32 фермерських господарства, 9 із них – сімейні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: