На Недригайлівщині вогнеборці приборкували загоряння комбайна

14.11.2020

13 листопада о 15:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння комбайна поблизу с. Дремове Недригайлівського району. На гасіння направили черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини, якому довелося подолати відстань в 11 км від райцентру.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив задню частину комбайна «CASE 2388» — моторний відсік, паливний бак, пластикове оздоблення та 2 колеса. На ліквідацію пожежі залучили додаткові сили і засоби. Для приборкання горіння дизельного пального застосували піноутворюючу рідину.

О 16:07 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та запобігти його поширенню на кабіну, жатку і весь комбайн та відвернути небезпеку перекидання полум’я на кукурудзяне поле. О 17:36 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, пожежу виявили запізно. Комбайнер разом з іншими водіями автомобілів, які залучалися до збирання кукурудзи, намагалися наявними вогнегасниками та ґрунтом самотужки приборкати загоряння. Незважаючи на це, полум’я стрімко поширювалося.

Причина пожежі встановлюється.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: