Сумський виконком просить перенести дводенний локдаун на інші дні

14.11.2020

Виконавчий комітет звертається до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо внесення змін до Постанови від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

На початку засідання міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що наразі це єдиний дієвий крок підтримати сумських підприємців та добитись внесення змін до рішення КМУ щодо запровадження локдауну вихідного дня. Очільник міста нагадав, що кілька тижнів тому в nакий спосіб Суми домоглися перегляду застосовування протиепідемічних заходів на території у період дії на території територіальної громади «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

«Ми сьогодні спостерігаємо, як інші міста приймають рішення на підтримку підприємців, але їхні рішення не зупиняють дію рішення Кабінету Міністрів України. Тому необхідні не просто слова чи порожні рішення, а такі, що будуть вагомими і спрацюють. Таким є звернення до Кабінету міністрів із тим, щоб там переглянули ухвалене рішення», – обгрунтував очільник Сум членам виконавчого комітету необхідність ухвалення цього документа.

На підставі звернення підприємницької спільноти, з метою створення прийнятних та гнучких умов для здійснення суб’єктами підприємництва господарської діяльності під час карантину, недопущення їх фінансової неспроможності, а також уникнення соціальної напруги на території Сумської міської територіальної громади, виконавчий комітет пропонує КМУ перенести локдаун на інші два дні тижня.

«Розуміємо, Уряд має на меті зниження рівня захворюваності серед населення, у зв’язку з чим і визначає короткий період локдауну на суботу та неділю, тобто на вихідні дні. В той же час, практично того ж самого результату можна досягти за рахунок визначення вихідними днями інших днів тижня ніж субота та неділя, виходячи з особливостей видів господарської діяльності та місцевих умов, що створило б більш прийнятні та гнучкі умови для малого та середнього бізнесу. Враховуючи специфіку кожного населеного пункту, було б доцільно в рамках карантинних заходів та діючого законодавства у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, визначити вихідними днями понеділок та вівторок в період з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р.», – йдеться у зверненні.

Олександр Лисенко зазначив, що в понеділок відбудеться селекторна нарада під головуванням прем’єр-міністра України, де сумчани додатково озвучать свою позицію. Також міський голова повідомив, що радився з очільниками інших міст, які висловили свою позицію щодо карантину вихідного дня, і вважають рішення Сум ефективним у вирішенні цього питання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: