Дитсадок на Сумщині закрився на карантин

16.11.2020

Навіть найсуворіші дотримання саннормам і правил не завжди рятують від коронавірусу. Яскравий приклад тому — одне з дошкільних закладів Глухова, яке пішло на повну дистанційку через те, що в ньому кілька співробітників захворіли ковідом, пише shans.com.ua.

Спочатку небезпечна інфекція була виявлена ​​в одного педагога, і по домівках посадили лише ті групи, в яких ця жінка працювала. Однак, як тільки термін був закінчений і малюки приготувалися до виходу в сад вранці понеділка, напередодні ввечері в батьківських чатах з’явилося термінове повідомлення: коронавірус виявлений ще у кількох вихователів, так що на дистанційний виховно-освітній процес йде весь дошкільний заклад.

Завідуюча Глухівським відділенням Сумського лабораторного центру Маринаю Матвієнко зазначила, що спочатку встановлений епідеміологічної комісією термін карантину до 20 листопада може змінитися в той чи інший бік у залежності від ситуації в садку. Якщо нових хворих не буде, то дитсадок запрацює в колишньому режимі, а ось якщо з’являться нові хворі — дистанційка розтягнеться надовго.

Звичайно ж, усі бажають співробітникам садка якнайшвидшого одужання. У той же час працюючі батьки малюків ламають голови над тим, куди діти синів і дочок на час карантину, який триває вже другий тиждень, і ще невідомо коли закінчиться, і це, природно, ніким не оплачується. З іншого боку, найголовніше те, що жодна дитина в дошкільному закладі не захворіла.

Нагадаємо, через коронавірус Ямпільська школа №2 також переходить на дистанційне навчання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: