Сумчанка поскаржилася на умови перебування в лікарні №5

17.11.2020

Сумчанка Анастасія Козакова поскаржилася на умови в лікарні №5. Фото вона виклала в соцмережі. У закладі говорять: світлини могли зробити не у них.

Мова йшла про старі матраци, відсутність ремонту і ліків. Допис у Фейсбук Анастасія Козакова виклала 14 листопада, передає suspilne.media.

“Палата з киснем лікарні №5, м. Суми, 6-тий поверх. Сюди вчора поклали близьку мені людину з ускладненнями COVID-19. Ще і дуже холодно. Ліків немає. Коли це закінчиться? Як можна лікуватися в таких умовах”, — йдеться у пості.

Фотографії, за словами жінки, зробив сам хворий 13 листопада. Розповісти про умови перебування у стаціонарі на камеру відмовилась. У самій лікарні кажуть, що таких палат, як на фото у них немає.

“За тією інформацією, яка була викладена у фейсбук, я навіть не впевнена, що це наш заклад. Тому що є кілька палат у нас, де ми не встигли, через ситуацію з коронавірусною інфекцією, зробити ремонт. У нас були проблеми з забезпечення медичною білизною і матрацами, але протягом 2019 року ми замінили майже всі матраци”, — говорить заступниця директора з медичної частини Тетяна Ткач.

За її словами у лікарні увімкнене тепло.

“Проводиться контроль температури щоденно в кожній палаті, на кожному поверсі, температурний режим відповідає встановленим нормам”, — додає вона.

На шостому поверсі стаціонару було відділення мікрохірургії ока, його перепрофілювали в інфекційне — для хворих на COVID-19. Також на цьому ж поверсі є реанімаційне відділення. За три роки, за словами головної бухгалтерки лікарні Юлії Горлач, на капітальні та поточні ремонти отримали близько 10 млн грн.

“Два роки тому було зроблено капітальний ремонт у реанімації. Світлі стіни, гарні палати, найсучасніше обладнання, а відділення мікрохірургії ока не пристосоване для таких тяжких хворих. Не було термінової потреби робити там надсучасний ремонт. Тому кошти були направлені у більш завантажені відділення”, — зазначила вона.

Також додала: “Коли почалася перша хвиля, почали масово ремонтувати точки подачі кисню, кисневі станції – це найважливіше для тяжких пацієнтів. Кисень був проведений і в те відділення, про яке йде мова. Загальна забезпеченість становить близько 19% всього на лікарню, що стосується подушок – це 61% і матраців – це 63% забезпеченість. Але ж звичайно ж про їх стан мова не йде. Вони всі старі зношені, і за можливості лікарня придбає новий м’який інвентар”.

Завідувач хірургічного відділення №3 Володимир Безбабний показує відремонтовані операційну та резервні палати для хворих на коронавірус.

“Це резервне відділення, і якщо буде коронавірус, треба буде операція, то будемо робити не там, де усі хворі на COVID. Буде у цьому відділенні прооперований пацієнт з коронавірусом, надана допомога, а тоді переведений у відділення для людей з COVID. Ну якщо хірургічний хворий, то йому треба надавати допомогу в хірургічному відділенні, тому що і вони мають хірургічні ускладнення”, — зазначив він.

Побачити палату на шостому поверсі, про яку йшлося в дописі, не вийшло через карантин. Всього у лікарні — 175 ліжок для хворих на коронавірус, 109 – з них на ранок 16 листопада були зайняті. Четверо людей підключені до апаратів штучної вентиляції легень, на центральному кисні – 25 пацієнтів.

Вдень 16 листопада допис Анастасії Козакової був видалений з її сторінки у Фейсбук.

Начальниця управління охорони здоров’я Сумської міськради Олена Чумаченко, інформацію про те, скільки грошей направили до лікарень міста у 2020 році на ремонти та яка їх наразі забезпеченість, пообіцяла надати 17 листопада.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: