Сумський «Кадетський Корпус» відстоює свої права

17.11.2020

Сьогодні, 17 листопада, о 14-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Врятуємо Сумський «Кадетський Корпус» – перлину української освіти».

Державний ліцей-інтернат «Кадетський Корпус» імені І. Г. Харитоненка з посиленою військово-фізичною підготовкою 6 лютого 2019 року було передано до сфери управління Адміністрації Державної прикордонної служби України. До цього часу навчальний заклад був підпорядкований Міністерству освіти і науки України.

На жаль, з переходом в Державну прикордонну службу України сподівання ліцеїстів, батьків вихованців, колективу та військовослужбовців на подальший розвиток закладу, зміцнення матеріально-технічної бази, поліпшення побутових умов, питання забезпечення речовим та спортивним майном не були здійснені i не здійснюються. Керівництво Державної прикордонної служби заважає колективу ліцею працювати, видає розпорядження, за якими безпідставно від роботи усуваються найкращі офіцери-методисти та вихователі, що є грубим порушенням Статуту навчального закладу.

Мета прес-конференції: звернути увагу керівництва Держави, громадськості, керівників силових відомств на проблеми ліцею, що ведуть до фактичного зникнення унікального закладу освіти.

Онлайн-трансляція почнеться о 14.30, 17 листопада, і буде доступна:

на сайті УНІАН : https://www.unian.ua/static/press/live

Youtube  https://www.youtube.com/unian

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: