Виправив кульковою ручкою: На Сумщині реалізатор риби підробив ветеринарні документи

18.11.2020

У ході здійснення позапланової перевірки у сфері безпечності харчових продуктів суб’єкт господарювання в обгрунтування права реалізації рибопродукції, надав на живу рибу – короп 300 кг, карась 100 кг, товстолоб 100 кг ветеринарне свідоцтво форми №1, серії ІА, №293045, яке видане Сумською районною державною лікарнею ветеринарної медицини з рукописними виправленнями у графах — дата видачі та особі, який воно видано, були виправлені кульковую ручкою. Даний факт викликав сумніви у дійсності ветеринарного свідоцтва, адже всі данні через програму «Реєстр видачі ветеринарних документів» вносяться печатними літерами.

З метою з’ясування достовірності наданого під час перевірки ветеринарного свідоцтва на рибопродукцію Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області було направлено запит щодо надання інформації з реєстру видачі ветеринарних документів. Згідно отриманої інформації зазначений супровідний ветеринарний документ ФОП Прищепа С.Ф. не видавався.

Враховуючи, що суб’єкт господарювання під час позапланової перевірки на вимогу посадової особи компетентного органу надав підроблене ветеринарне свідоцтво інспектором був складений протокол про виявлене порушення у сфері безпечності харчових продуктів.

На підставі складеного протоколу Головним державним інспектором була винесена постанова про застосування до суб’єкта господарювання штрафу в розмірі 14169 грн. Проте, станом на сьогоднішній суб’єктом господарювання штрафні санкції не сплачені. У зв’язку з чим, зазначена постанова передана до органів виконавчої служби для примусового виконання.

Крім того, відділом правового забезпечення Головного управління за фактом виявлення підробки офіційного ветеринарного документу були направлені повідомлення до ГУНП в Сумській області та органів прокуратури про скоєння злочину оператором ринку передбаченого ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

Головне управління звертає увагу суб’єктів господарювання, що надання недостовірної інформації інспектору під час здійснення заходу державного нагляду у сфері безпечності харчових продуктів згідно п. 16 ч. 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» тягне відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 25 тис. грн. для юридичних осіб та 15 тис. грн. для фізичних осіб-підприємців. Крім того, внесення завідомо недостовірної інформації чи інше підроблення офіційних документів, які надаються перевіряючим під час заходу державного нагляду або на вимогу контролюючого органу також передбачає кримінальну відповідальність згідно статті 358 Кримінального Кодексу України у вигляді штрафу до 17 тис. грн., арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: