На Сумщині збільшили кількість ПЛР-тестувань та лікарень, які надають меддопомогу хворим на COVID-19

19.11.2020

Про це в прямому ефірі на одному з всеукраїнських телеканалів повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО.

За його словами, за останні дві доби в області почали активніше виявляти хворих на COVID-19 завдяки збільшенню кількості тестувань, що проводить Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.

«Раніше кількість ПЛР-тестувань становила 300-400 на добу, сьогодні ця цифра досягла 1200-1500 тестувань. Така активна робота лабораторного центру дозволяє оперативно виявляти і переривати ланцюги контактів хворих на COVID-19», – зазначив Сергій Бутенко.

Якщо говорити про заходи, які сьогодні відбуваються на Сумщині, то першочерговим є розширення мережі ліжко-місць, що забезпечені киснем. Лише за останню добу ліжковий фонд області збільшився на 246 ліжок.

До лікарень, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19, додалась обласна клінічна лікарня. Таким чином в області вже 16 закладів, де лікують зазначену категорію пацієнтів. Загальна кількість ліжок, передбачена для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, становить 1359, із них завантажені 49,9%.

Як зазначив очільник галузі охорони здоров’я області, ситуація з розповсюдженням коронавірусної інфекції на території області залишається напруженою, проте контрольованою. Наразі управлінням охорони здоров’я  облдержадміністрації вживаються всі необхідні заходи для того, щоб якомога швидше зупинити стрімке поширення інфекції.

«З таким підходом і такими оперативними діями нам вдасться уникнути колапсу в системі охорони здоров’я», – підкреслив Сергій Бутенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: