У Глухові почали робити перші аналізи ІФА

21.11.2020

У Глухівської міської лікарні запрацював нещодавно придбаний апарат імуноферментного аналізу. За допомогою ІФА виявляється комплекс «антиген — антитіло», який проводиться, коли організм уражений коронавірусом, пише nedelya.info.

— Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — це людина перехворіла або заразилася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання. ІФА-тести дозволять розвантажити систему діагностування COVID-19 і підвищити її ефективність, однак для встановлення діагнозу залишається тільки результат ПЛР, — стверджує директор лікарні Володимир Носков.

Придбали американський прилад ще у вересні за 350 тис. грн. Це кошти спонсорів, громад, районної та міської ради. Однак останній модуль, без якого аналізи неможливо було проводити, доставили тільки днями. Керує процесом клінічний біохімік в. о. завідувача лабораторією Микола Федорченко. Для цього він пройшов спеціальні курси.

— Апарат складається з п’яти модулів, за допомогою яких проходять дослідження. Нам потрібно тільки сировину хворого, реактиви і протягом трьох годин можемо вже видати результат. Одночасно є можливість провести 70 аналізів. При максимальній завантаженості на добу — близько 180, — пояснює Микола Федорченко.

Пройти тестування зможуть усі бажаючі. Вартість аналізу буде істотно меншою, ніж у приватних лабораторіях, оскільки буде враховуватися тільки ціна на витратні матеріали, це близько 100 грн. У напрямку сімейного лікаря аналіз можна зробити безкоштовно. Нагадаємо, раніше глухівчани тестувалися тільки в приватних лабораторіях або в інших містах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: