Як оформити електронну автоцивілку

21.11.2020

Сьогодні страховку можна оформити швидко і просто без поїздок до офісу. На це доведеться витратити лише 10–15 хвилин. Статистика свідчить, що близько 70% страхових полісів в Україні оформлено онлайн. Особливо це актуально в умовах адаптивного карантину. Розкажемо, як скористатися такою можливістю і не помилитися.

Вибір страхової компанії

Для початку потрібно ретельно перевірити сайт, на якому заплановано оформити електронний страховий договір. Це має бути офіційний ресурс компанії. Сама організація повинна відповідати таким критеріям:

входити до незалежних рейтингів (наприклад, у журналі Insurance Top), ще краще – займати топові позиції;

бути зареєстрованою у Моторному (транспортному) страховому бюро України;

мати відповідну ліцензію, розміщену на офіційному ресурсі.

Перед прийняттям остаточного рішення слід попередньо розрахувати вартість страхового поліса, скориставшись онлайн-калькулятором, не забути звернути увагу на розмір франшизи і на наявність можливості прямого врегулювання збитків.

Процедура оформлення документа

Коли вибір компанії зроблено, попередня вартість розрахована, переходять до замовлення послуги. Для цього заповнюють спеціальну форму, вказавши свої паспортні дані, ідентифікаційний номер, місце реєстрації і інформацію про автомобіль.

Далі здійснюють оплату банківською карткою. Через кілька хвилин на поштову адресу, зазначену у заявці, приходить електронна автоцивілка, яку можна роздрукувати безліч разів, завантажити pdf-файлом у телефон чи на планшет. Перевіряють чинність страховки на сайті МТСБУ, куди потрапляє її оригінальний номер одразу під час оформлення.

Додаткові сервіси

У процесі заповнення заявки може виникнути питання про додаткові бонуси від страхової компанії. За певних умов власнику авто запропонують:

евакуювати автомобіль з місця ДТП;

замінити пошкоджене колесо на трасі;

доправити пальне, запасні частини;

підзарядити акумулятор.

Про те, як безкоштовно скористатися додатковими умовами, потрібно буде дізнатися у менеджера компанії за телефоном або відправивши запит у форму зворотного зв’язку на сайті.

Деякі СК запропонують збільшити страховий ліміт виплат. Приміром, в Україні затверджено максимальну суму, яку отримає постраждала сторона за умовами ОСЦПВ, – до 130 тис. грн на ремонт пошкодженого авто, до 260 тис. грн на лікування. Решту грошей повертатиме винуватець ДТП. З метою уникнення цього збільшують ліміт відповідальності до 500 тис. грн під час оформлення страхового поліса.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: