Смерть жінки під лікарнею у Путивлі: в РДА просять не коментувати роботу лікарів

22.11.2020

«Закликаю усіх утриматись від коментарів щодо роботи лікарів», — наголосив голова Путивльської райдержадміністрації Сергій Савченко під час наради з питання розгляду нещасного випадку на території ЦРЛ.

«Сімейний лікар виконував свої обов’язки відповідно до протоколу лікування. Зранку, враховуючи стан хворої, лікарем було прийняте рішення щодо негайної госпіталізації. На жаль, циркуляри забороняють нашим лікарям госпіталізувати пацієнтів з підозрою на COVID-19, тому вони направляються до інших районних лікарень. Сімейний лікар впродовж 3-х годин телефонував по районах у пошуках ліжкомісця. Сподіваюсь, слідство під керівництвом прокуратури визначить винних у смерті хворої», — зазначив очільник району.

За його словами, головним завданням зараз є недопущення випадків відмови районних лікарень Сумської області, які мають пакети лікування COVID-19, у госпіталізації пацієнтів з Путивльського району.

Нагадаємо, за фактом смерті жінки відкрито кримінальне провадження, а експертиза паталогоанатома показала у неї ураження легень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: