Роменчанин сплатить 17 тисяч за порушення правил самоізоляції

23.11.2020

Сумський апеляційний суд залишив без змін постанову Роменського міськрайонного суду, яким жителя міста було притягнено до адмінвідповідальності за порушення карантину.

Як вбачається з матеріалів справи, правопорушник працює на нафтогазовидобувному підприємстві. У серпні цього року його колегу госпіталізували до лікарні із захворювання COVID-19. Оскільки чоловік контактував із хворим, то йому відкрили лікарняний і зобов’язали перебувати на самоізоляції. Проте, попри вказівки сімейного лікаря особа неодноразово порушувала правила карантину. Зокрема, за свідченням медика, чоловік замість того, щоб здати аналіз ПЛР прийшов в лікарню та, зайшовши до її кабінету, почав вимагати листок непрацездатності. На зауваження та пояснення лікаря, що наразі він не може знаходитись у приміщенні поліклініки та спершу має здати ПЛР-тест, адже від його результату залежить термін самоізоляції, правопорушник не реагував. Разом з тим, зазначав, що має летіти у Турцію, тому не хоче здавати жодних аналізів. Лікарці довелося викликати працівників поліції, які й склали на чоловіка протокол про вчинення ним адмінправопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей).

Постановою Роменського міськрайонного суду особу було визнано винною у вчиненні адмінправопорушення та накладено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 17000 гривень. Окрім того, стягнено з порушника карантину 420 гривень судового збору.

Проте, чоловік не погодився з таким рішенням місцевого суду та намагався оскаржити його в суді апеляційній інстанції. Під час судового розгляду в Сумському апеляційному суді він зазначав, що в його діях відсутній склад адміністративного правопорушення, яке йому інкримінують. У контакті з хворим він не перебував. Про те, що йому потрібно знаходитись на самоізоляції його повідомила лікар по телефону, ніяких розписок про самоізоляцію він нікому не давав. Натомість у день, коли на нього склали протокол про адмінправопорушення, він просто зайшов до лікаря, аби забрати листок тимчасової непрацездатності. Разом з тим, лікар сказала, що лікарняний не віддасть, оскільки ним порушені правила самоізоляції. Чому медик написала заяву в поліцію він пояснити не може й в її кабінеті він не «буянив».

Розглянувши апеляційну скаргу, Сумський апеляційний суд залишив без змін постанову суду першої інстанції про притягнення особи до адміністративної відповідальності, адже в матеріалах справи наявні беззаперечні докази вини правопорушника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: