Олександр Лисенко втретє став мером Сум

23.11.2020

Місцеві вибори показали, що сумчани і жителі області дали високу оцінку роботі команді Лисенка, як системній та послідовній з перевіреною роками репутацією.  Так, Олександр Лисенко втретє став Сумським міським головою, отримавши у другому турі впевнену перемогу, — набрав більше 60,32 % голосів сумчан. Партія ВО «Батьківщина» отримала один з найкращих результатів по країні: до Сумської міської ради пройшли 13 народних обранців (30,95% ), а до Сумської обласної ради — 10 депутатів від політичної сили (11,4%).

Вибори засвідчили довіру і підтримку жителів обласного центру чинному меру й водночас сподівання, що саме він найкраще може впоратися з управлінням містом наступні 5 років. Олександр Лисенко зумів сформувати потужну місцеву команду, до якої увійшли лідери громадської думки – лікарі, вчителі, керівники комунальних підприємств, котрі користуються авторитетом та повагою містян. Вони вміють працювати консолідовано, цілеспрямовано, ефективно, відстоюючи і захищаючи інтереси громадян. Саме команда Олександра Лисенка взяла перше місце у Сумську міську раду і отримала найбільше депутатське представництво.

Завдяки виваженій політиці, втіленню низки соціально важливих проектів та постійній комунікації із сумчанами Олександру Лисенку протягом десятиріччя вдається утримувати стабільно високий рейтинг, з яким не можуть позмагатися інші місцеві політики. Це доводять уже треті вибори. До цього він обирався міським головою Сум у травні 2014 року на позачергових виборах та у листопаді 2015 року. У другому турі цьогорічного голосування він отримав 61% (12 784) голосів у Ковпаківському районі і 62% (13 662) у  Зарічному районі.

У своїй передвиборчій програмі-2020 Олександр Лисенко зосередив велику увагу питанням реконструкції центральної частини міста, ремонту проїжджих частин, окрема увага приділена приватному сектору – ремонт доріг, освітлення, соціального захисту, зокрема забезпечення достатнього рівня життя населення та повноцінного суспільного життя людей із інвалідністю.

Сумчани повірили, що чинному міському голові вдасться реалізувати заплановане, адже вже переконалися, що він добре впорався із програмою «Євродвір», саме за його керівництва частково або повністю відремонтовані практично всі міські лікарені, зроблена тепломодернізація закладів освіти, проведена реконструкція молодіжного центру «Романтика» і стадіону «Авангард», а Театральна площа з новими фонтанами стала окрасою центру Сум.

На відміну від інших кандидатів, які переходять від однієї політичної сили до іншої, Олександр Лисенко залишається вірним «Батьківщині» та  незмінно підтримує лідерку Юлію Тимошенко у її боротьбі за інтереси українського народу. Є членом ВО з 2006 року, і сьогодні активно розбудовує партійну команду, об’єднуючи навколо себе найуспішніших спеціалістів із різних сфер.

Загалом на Сумщині «батьківщинівці» отримали 254 депутатських мандати. Результат Сумської «Батьківщини» —  другий по країні.  Для порівняння на Закарпатті депутатами стали 177 кандидатів від політсили, на Черкащині – 160, а на Львівщині – 159.

Можна без перебільшення сказати, що на таких постатях, як Олександр Лисенко, тримається і сам рейтинг «Батьківщини». Резонно, що, будучи регіональним лідером із відданим електоратом, мер Сум має сильні позиції і всередині самої партії. Тим паче, що він – чи не єдиний міський голова обласного центру від політсили.

Резюмуючи, варто зауважити, що третя  поспіль перемога Олександра Лисенка – знак того, що сумчани роблять вибір на користь досвіду, якісної і професійної роботи, а також довіряють системній команді, яка може впоратися із серйозними викликами та розвивати всі напрямки життєдіяльності міста та області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: