У сумському суді шукали вибухівку

24.11.2020

На базі Зарічного районного суду міста Суми пройшли чергові спільні навчання, в яких взяли участь співробітники Служби судової охорони та вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Під час цих навчань було відпрацьовано низку завдань, пов’язаних із загостренням обстановки у залі судових засідань.

Значну частину часу було приділено саме відпрацюванню спільних дій судових охоронців із вибухотехніками, серед яких: дії нарядів судової охорони при виявленні та території об’єкту, що охороняється, пристроїв (предметів), схожих на вибухівку, вжиття заходів щодо обмеження доступу сторонніх осіб до місця виявленння такого предмету та організація евакуації всіх, хто знаходився у будівлі суду.

Також було відпрацьовано і дії охоронців Феміди, пов’язані із загостренням обстановки у залі судових засідань: безладами під час судового процесу та  порушеннями громадського порядку групою осіб.

Підсумовуючи результати навчань, заступник начальника Територіального управління (зі служби) Служби судової охорони у Сумській області полковник Служби судової охорони Сергій Стеблянко зазначив, що такі тренування проводитимуться регулярно, аби співробітники Служби були готові до виконання завдань із забезпечення безпеки суддів та учасників судового процесу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: